Labradoodle pup Truusje uit het eerste nestje van Mollie van Spico Doodles
Klaar voor een pup?

Lees dan welke procedure wij hanteren om voor een pup in aanmerking te kunnen komen.

Trouw, intuïtief, sociaal en altijd blij om je te zien

Ook al zijn we maar kort weg geweest, bij thuiskomst staan onze honden altijd bij de deur te kwispelen van blijdschap. Mollie komt aangelopen met een speeltje en Pleun komt je meteen knuffelen. Een leven zonder deze twee prachtige honden is niet meer voor te stellen. Ze kunnen niet praten, maar weten wel hoe ze moeten luisteren. Ze zijn tevreden met een fijne boswandeling, een balletje en een snackje. Als er een van ons een moeilijke dag heeft of verdrietig is dan voelen ze dit en willen knuffelen en tranen weglikkken. Ze zijn er altijd, passen zich goed aan en willen ons beschermen. Wat een rijkdom! 

Labradoodle Pleun 2018

Voordelen Australian Labradoodle

 • Altijd een maatje in de buurt om te helpen en om je te beschermen
 • Ze maken je aan het lachen, vrolijken je op en daardoor heb je minder stress
 • Altijd een warme ontvangst bij thuiskomst
 • De dagelijkse wandelingen zorgen voor een frisse neus en houden je fit
 • Je doet nieuwe contacten op tijdens het wandelen
 • Je wordt gelukkiger, socialer en hoeft je nooit meer te vervelen 
Onze passie

Australian labradoodle, onze passie!

Wij fokken met passie en veel plezier af en toe een nestje Australian Labradoodles in huiselijke kring. Het leveren van gezonde en pure Australian labradoodles is onze passie en hoogste prioriteit. Daarom voldoen al onze honden aan alle gezondheidseisen en is Spico Doodles aangesloten bij de Wereldwijde Australian Labradoodle Association (WALA). 

Onze honden Pleun en Mollie op de grond

"Money can buy you a fine dog, but only love
can make him wag his tail"

Josh Billings

Een echte gezinshond

Als je kinderen hebt dan is ons advies te wachten met een hond tot het jongste kind 6 jaar oud is. Je hebt dan veel meer je handen vrij om ook voldoende aandacht aan je hond te kunnen geven. Daarnaast (minstens zo belangrijk) kunnen kinderen op die leeftijd beter geleerd worden hoe ze met de pup en later de hond om moeten gaan. Wij wijzen een eventuele aanmelding niet direct af, maar gezinnen met wat oudere kinderen genieten wel onze voorkeur.

Fantastische allergievriendelijke familiehond met een geweldig karakter
Labradoodle pup Dani uit het eerste nestje van Mollie van Spico Doodles

Menselijk contact is essentieel

Wij vinden het belangrijk dat onze honden een actief leven krijgen en niet teveel alleen zijn. Ze kunnen het prima, alleen wij vinden dat je geen hond koopt om hem vervolgens 20 uur per week alleen te laten (bij wijze van). Mocht dat bij jou het geval zijn dan adviseren wij hier eerst goed over na te denken voordat je je bij ons inschrijft. Gezinnen waarbij tijd is voor een dagelijkse wandeling (60+ min), voldoende tijd voor de wekelijkse vachtverzorging (zeker 1,5 uur) en waar de hond weinig alleen zal zijn, hebben bij ons een sterke voorkeur.

Procedure labradoodle pup

Procedure

Wij vinden het belangrijk om kennis te maken met toekomstige baasjes van onze pups zodat we weten dat ze alle zorg zullen krijgen die ze nodig hebben. De eerste stap van deze kennismaking is het invullen van een inschrijfformulier. Op basis hiervan nodigen we geïnteresseerden uit voor een persoonlijke kennismaking. Wanneer deze kennismaking wederzijds goed voelt dan start de pup-procedure. 

Als de pups 4-5 weken oud zijn vindt er een eerste kennismaking plaats met de pups. Samen kijken we welke pup passend is. Na 8 weken mogen de pups worden opgehaald. 

Bij het ophalen zijn de pups:

 • Gecontroleerd door de dierenarts
 • Gechipt
 • Gevaccineerd 
 • Ontwormd

Wat mag je van ons verwachten?

Onze pups worden geboren in ons huis en groeien hier de eerste 8 weken op. Vanaf het moment van de geboorte worden ze gesocialiseerd. Onze woning is aangepast zodat er alle ruimte en aandacht is voor een goede ontwikkeling van de pups. Ze groeien op in een schone omgeving en krijgen alle liefde die ze nodig hebben zodat ze na 8 weken klaar zijn om naar hun nieuwe baasjes te gaan. Aan de toekomstige baasjes geven we verder een hondenpaspoort mee en een puppypakket. Dit pakket bestaat uit een speeltje uit het nest en informatie om de eerste dagen en nachten goed door te kunnen komen. 

Mara met Labradoodle pups in het ziekenhuis kinderafdeling

Testen op allergie

De Australian labradoodle is een allergievriendelijke hond. Dit betekent dat wanneer je allergisch bent voor honden je meestal geen klachten hebt, maar niet altijd. De beste manier om dit te ontdekken is om lekker te komen knuffelen met de pups. Je ontdekt dan snel of je een allergische reactie krijgt of niet. 

Meer over allergie?
Truus 7

Nestplanning 2024

Dit voorjaar zal Truusje gekeurd gaan worden om te kijken of ze geschikt is als fokteefje. Ze is al geslaagd voor de ogentest, de patella's en het DNA onderzoek op aanleg voor erfelijke afwijkingen. Als alles goed gaat zal ze eind augustus loops worden en dan eind 2024 een nestje bij ons gaan krijgen waarvan de pups dan vermoedelijk in jan. 2025 zullen uitvliegen.  

Mollie rust even uit na haar eerste twee nestjes en zal in het voorjaar van 2025 haar laatste nestje krijgen. 

Veelgestelde vragen Labradoodle pup

Worden de pups gecastreerd of gesterilliseerd?

We hebben er bewust voor gekozen om dit niet te doen omdat het schadelijk kan zijn voor de gezondheid van de pup wanneer deze vóór de eerste loopsheid gesteriliseerd wordt. We verplichten middels de koopovereenkomst om dit te wél te doen ná de eerste loopsheid en vóór de leeftijd van 18 maanden. Dit doen we omdat de Australian Labradoodle zeer populair is en omdat er een gevaar is op kapotfokken ervan. Omdat het nog geen erkend hondenras is het van belang om alle honden die gebruikt worden voor de fok in een database vast te leggen. Op deze manier kan ook de kwaliteit beter bewaakt worden. Omdat alle gegevens in een database vastliggen (van elke hond wordt een DNA-profiel vastgelegd) kunnen ook de beste combinaties gemaakt worden om zo honden te fokken met een zeer laag inteeltpercentage (<6%, maar meestal veel lager). Het is niet de bedoeling dat iedereen zo maar een Australian Labradoodle kan fokken. De enige manier om dat te voorkomen is de honden waar niet mee gefokt mag worden onvruchtbaar te maken.

Welke vachttypen zijn er en welke aandacht heeft de vacht nodig? 

Een labradoodle kan een curly (ook wel wolvacht genoemd) of een fleece vacht hebben. Een labradoodle met een curly vacht doet qua uiterlijk maan een poedel denken. Dit vachttype is het meest allergievriendelijk (99%). Een fleece vacht is overigens ook allergievriendelijk (voor 95%) Beide vachttypen vergen veel onderhoud. Een labradoodle moet 1x per week goed geborsteld worden. Hier hier ben je zeker 1,5 uur zoet mee, maar levert wel quality time met je hond. Daarnaast moet de doodle ook elke 10 weken een keer naar een trimsalon om geknipt te worden.

Maakt het uit of de pup een reu of teefje is?

Er zijn veel hondenrassen waar een reu veel dominanter is dan een teef. Bij de Australian Labradoodle maakt dit echter niet uit. Het hoog intelligente karakter is bij beide geslachten gelijk. 98% van eventuele dominantieproblemen worden veroorzaakt door een verkeerde opvoeding, en zijn dus meestal niet genetisch van aard.

Hoeveel beweging heeft de labradoodle nodig?

Labradoodles hebben regelmatig beweging nodig. In het begin wandel je echter niet meer dan 3 keer 5 tot 10 minuten per dag. Even plassen en dus geen uitgebreide wandeling. Je wandelt ongeveer zoveel minuten als je hond in weken oud is. Dus met een pup van 8 weken wandel je 8-10 minuten per wandeling. Is je pup 16 weken dan kun je 16-20 minuten wandelen. Als je pup een half jaar is kun je 30 minuten wandelen en als je pup 1 jaar is kun je 60 minuten wandelen.

Is een labradoodle kindvriendelijk?

Labradoodles zijn fantastisch met kinderen. Je moet kinderen echter nooit de verantwoording geven om een labradoodle op te voeden . Een labradoodle neemt kinderen tot een jaar of 12 niet serieus, omdat ze hen beschouwen als lager in de rang. Hij zal dan ook niet zo makkelijk een commando accepteren van een kind. Heb je kinderen onder 8 jaar, dan adviseren wij nog even te wachten met de aanschaf van een hond. Afgezien van het feit dat jonge kinderen nog veel energie vragen, kan het soms te ruw gaan waardoor een kind misschien bang kan worden voor de hond. Honden kunnen niet continue spelen net als kinderen. Vooral pups hebben veel slaap nodig. Beschouw een pup als een pasgeboren baby. Als ie slaapt, dan groeit ie. Als ie speelt dan leert ie. Een volwassen labradoodle zal altijd in de omgeving van je kinderen te vinden zijn. Een labradoodle vindt de hoge stemmetjes leuk, en vindt het leuk om bij ze te zijn, om te kijken wat ze allemaal doen, en misschien om mee te doen.

Spico Doodles verbindt toekomstige baasjes aan een maatje voor het leven.

Onze pups voldoen aan alle gezondheids -en veiligheideisen zoals opgesteld door de Worldwide Australian Labradoodle Association (WALA).

Contact

info@labradoodlepup.nl 

Spico Doodles is een kleinschalige fokker van de authentieke Australian Labradoodles in Noord-Brabant in het dorp Son en Breugel. 

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten