Fantastische allergievriendelijke familiehond met een geweldig karakter
Gastgezin worden van
een labradoodle

Het lijkt prachtig; een dure pup zonder betaling en zonder wachtlijsten mee naar huis krijgen om deze liefdevol te verzorgen.

Hier staat tegenover dat Spico Doodles eigenaar is en blijft van de hond totdat het fokprogramma voltooid is. Hierna komt het eigendom van de hond officieel aan jou toe. Dit betekent dat je je gedurende deze periode beschikbaar stelt om medewerking te verlenen aan het fokprogramma. Er is regelmatig contact via telefoon of whats-app, dierenartsbezoeken worden gedaan.

Het ideale gastgezin vindt het leuk om een steentje bij te kunnen dragen aan het voortzetten en behouden van deze fantastische hondensoort. Ze worden net als wij enthousiast van om andere gezinnen blij maken met een labradoodle pup.

Labradoodle Mollie van Spico Doodles

Teefje in een gastgezin

Een teefje krijgt kort na haar 1ste verjaardag een aantal keuringen. Wanneer ze goedgekeurd wordt, wordt zij toegevoegd aan ons fokprogramma. Zij zal pas moeder worden vanaf het moment dat zij anderhalf jaar oud is. De nestjes krijgt zij bij Spico Doodles in huis en hiervoor verblijft zij ongeveer 8 weken bij ons vanaf de bevalling. Uiteraard is jouw gezin welkom om regelmatig te kijken naar de pups en hun moeder in deze periode.

Naast de bevalling zal in overleg de hond een aantal keer een nachtje bij ons blijven slapen om met onze andere honden te spelen en zo geaccepteerd blijft in onze roedel waardoor de hond bij ons zo ontspannen mogelijk bij ons kan verblijven met haar nestje.

Labradoodle Pleun van Spico Doodles

Reu in een gastgezin

De reu wordt ook kort na zijn 1ste verjaardag gekeurd. Bij goedkeuring mag hij dan meteen ingezet worden in het fokprogramma. Wanneer er een loops teefje is, zullen we contact met je opnemen als we de reu willen inzetten. Je moet beschikbaar zijn: loopsheden laten zich niet plannen en zeker de ontwikkeling van progesteron-waarden niet die het moment van dekken bepalen. Inclusief brengen en halen bent u de reu max. 1 dagdeel ‘kwijt’. Naar verwachting zal een reu gemiddeld 4–6 keer per jaar worden ingezet over een periode van 7 jaar.

Gastgezinnen met zorg uitkiezen

Om gastgezin te worden, moet er een ‘klik’ zijn omdat er regelmatig contact zal zijn. Lijkt het jou en jouw gezin leuk om samen met ons mee te werken aan dit boeiende traject en schrikt het bovenstaande je niet af, laat het ons dan weten.

Veelgestelde vragen gastgezin worden van een Labradoodle

Zijn er kosten voor een gastgezin?

Je betaalt geen aanschafkosten van de pup, omdat Spico Doodles eigenaar blijft van de pup totdat de hond geen nestjes meer zal krijgen. Je betaalt als gastgezin zelf het eten, een bezoek aan de dierenarts (jaarlijkse entingen, ongeval, ziekte e.d.) en eventuele hondenbelasting. Alle kosten voor medisch onderzoek en/of medicatie m.b.t. het fokken zijn voor rekening van Spico Doodles. 

Hoe ziet de nestplanning eruit voor het gastgezin?

De hond zal gedekt worden bij haar eerste loopsheid na de leeftijd van 16 maanden. Volgens de huidige wetgeving zal de hond max. 5 nesten krijgen bij de fokker. De periode dat de hond niet bij het gastgezin is, is vanaf 55 dagen na de eerste dekking tot en met maximaal 8 weken na de bevalling. Een hond bevalt meestal 58-67 dagen na de eerste dekking. Na de geboorte van het laatste nest zal de hond gesteriliseerd worden door het gastgezin en wordt zij eigendom van het gastgezin, zonder dat daarvoor een betaling plaatsvindt.

Wat gebeurt er nadat de hond niet meer gedekt hoeft te worden?

Na de geboorte van het laatste nest moet de hond gesterilliseerd worden door het gastgezin en wordt de hond eigendom van het gastgezin, zonder dat daarvoor een betaling plaatsvindt. De kosten van deze sterillisatie zijn voor rekening van het gastgezin. 

Spico Doodles verbindt toekomstige baasjes aan een maatje voor het leven.

Onze pups voldoen aan alle gezondheids -en veiligheideisen zoals opgesteld door de Worldwide Australian Labradoodle Association (WALA).

Contact

info@labradoodlepup.nl 

Spico Doodles is een kleinschalige fokker van de authentieke Australian Labradoodles in Noord-Brabant in het dorp Son en Breugel. 

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten